sâmbătă, 29 decembrie 2012

Reteta tort delicios de mere

Reteta tort delicios de mere
  • Reteta tort delicios de mere
  • Reteta tort delicios de mere
  • Reteta tort delicios de mere
  • Reteta tort delicios de mere
  • Reteta tort delicios de mere

Ingrediente prajitura

  • 8 mere potrivite
  • 6 oua
  • 150 g de zahar pentru blat
  • 200 g de faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 cana nuca macinata (jumatate se pune in mere si cealalta jumatate in blat)
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g margarina
  • 500 g frisca

Mod de preparare reteta

Se ia o cratita de 4 kg se tapeteaza bine cu margarina si se presara 2-3 linguri zahar.
Merelor li se scoate cotorul, se curata de coaja, apoi se dau prin zahar si se aseaza in cratita.
In locul cotorului se pune nuca macinata ( se mai pot adauga stafide sau visine) si cate un varf de cutit de margarina.
Se da cratita la cuptor sa se inmoaie merele cam 20-30 de minute.
Cat timp se coc merele se prepara compozitia de pandispan:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga pe rand cele 3 linguri de apa, se pune treptat in ploaie faina amestecata cu praful de copt, dupa care se adauga si cele 2 linguri de ulei si nuca.
Albusurile se bat spuma tare cu putina sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus pana se incorporeaza.
Compozitia se toarna peste mere si se da la cuptor aproximativ 30 de minute la foc potrivit.
Este gata cand se rumeneste deasupra si este copt aluatul. Se scoate din cuptor si se lasa putin in timp ce despridem cu un cutit compozitia de pe margini, apoi se rastoarna pe platou cu grija punand platoul capac deasupra cratitei si intorcand brusc.
Cand s-a racit bine se insiropeaza (siropul se face din 1 l de apa rece, 8 linguri de zahar - aproximativ 200 g, esenta de rom si o lingura zeama de lamaie), se imbraca in frisca si se orneaza, dupa preferinta, cu frisca, fructe sau ciocolata rasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu