sâmbătă, 29 decembrie 2012

Cum dezgheţi maşina. Iată câteva sfaturi pentru a nu-ţi avaria automobilul Mai mult: Cum dezgheţi maşina -

Dai să te sui în grabă la volan şi... nu poţi deschide uşa. Peste noapte, maşina a îngheţat bocnă. Cum rezolvi problema fără să-ţi avariezi autoturismul
  • Dacă a înghețat peste
noapte, în parcare,
mașina trebuie
dezghețată cu grijă
și răbdare, altfel
riști să îi produci avarii
  • Nu forţa uşile, pentru că se pot rupe chederele. Ai trei soluţii: să foloseşti un spray special pentru dezgheţare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Toarnă lichidul şi aşteaptă să-şi facă efectul. Atenţie, nu folosi apă fierbinte, se pot sparge geamurile ori poate sări vopseaua!
  • Ai intrat în maşină. Acum porneşte motorul şi dă drumul la încălzire. Atenţie, dacă ai senzor de ploaie, dezactivează- l, altfel s-ar putea să pornească ştergătoarele, iar dacă sunt îngheţate, se vor deteriora foarte uşor (pentru a evita îngheţarea lor, lasă-le ridicate sau scoate-le peste noapte).
  • Dezgheaţă parbrizul tot cu spray special sau lichid de parbriz. Când gheaţa începe să se înmoaie, îndepărteaz-o cu racleta. Atenţie, nu utiliza racleta şi pentru caroserie – se poate zgâria vopseaua. Ca să nu mai îngheţe parbrizul, foloseşte folia specială - gheaţa se va forma deasupra ei, iar parbrizul va rămâne curat.
  • O soluţie mai comodă, dar şi mai costisitoare (între 300 şi 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poţi începe dezgheţarea maşinii în timp ce eşti în casă şi fără să deschizi uşa autoturismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu