vineri, 8 februarie 2013

Top 10 cele mai aşteptate telefoane din 2013


Consumer Electronics Show a trecut, fără să impresioneze la capitolul lansări de smartphone-uri. Luna aceasta însă, mai precis în perioada 25 – 28 februarie, vom fi prezenţi la Mobile World Congress, un târg dedicat 100% industriei mobile, iar aici ne aşteptăm la câteva surprize care fără îndoială vor stârni discuţii aprinse. De ce credem asta? Pentru că producătorii de top au toate motivele să iasă în evidenţă şi să anunţe un gadget care să lupte pentru a câştiga premiul pentru cel mai bun dispozitiv mobil nou, anunţat la MWC 2013. Lăsând acum la o parte presupunerile, propun să ne îndreptăm atenţia către ce ştim cu siguranţă că se va lansa anul acesta. Iată aşadar ce telefoane aşteptăm în 2013.

Sony Xperia Z

Xperia Z este în momentul de faţă cel mai performant smartphone Sony, singura lui problemă fiind aceea că nu a apărut încă în magazine.
Când îl veţi vedea însă la standuri, puneţi mâna pe el şi studiaţi-l cu atenţie. Sony este o companie recunoscută pentru designul elegant şi atenţia pe care o acordă la construcţia şi finisajul produselor. Spre exemplu, deşi arată ca un bibelou, corpul lui Xperia Z este etanş şi împiedică pătrunderea apei şi a prafului, iar ecranul este rezistent la zgârieturi şi lovituri.
Cât despre dotări, vorbim despre un dispozitiv cu configuraţie de top: procesor quad core la 1.5 GHz, ecran de 5 inch Full HD (1920 x 1080 pixeli rezoluţie), 2 GB RAM, cameră de 13.1 MP (evident cu filmare Full HD), 3G, 4G, NFC, Wi-Fi 802.11n şi sistem de operare Android 4.1.2 Jelly Bean. Toate acestea într-un corp de doar 7,9 mm grosime!
Sony Xperia ZSony Xperia Z

Sony Xperia ZL

Sony Xperia ZL este o variaţie a lui Xperia Z (NU o versiune mai ieftină). Au în comun caracteristicile de bază (ecranul, camera, procesorul, memoria), dar ZL-ul este ceva mai gros (9,8 mm), nu rezistă sub apă, în schimb oferă câteva facilităţi extra interesante: „One touch mirroring” (streaming prin NFC pe televizor) şi IR Remote (funcţie telecomandă).
Sony Xperia ZLSony Xperia ZL
 

BlackBerry Q10 şi BlackBerry Z10

Cel mai nou dispozitiv BlackBerry mizează pe designul deja clasic cu tastatură fizică QWERTY, dar oferă în acelaşi timp şi control tactil prin intermediul ecranului capacitiv HD, cam mic totuşi pentru anul 2013 (doar 3.1 inch). Un pariu riscant făcut de compania canadiană, în contextul în care puţini utilizatori mai sunt interesaţi de aşa ceva. Nici dotările nu sunt prea strălucite: lipsesc facilităţile inovatoare, lipseşte şi conectivitatea 4G, iar puterea de procesare nu impresionează nici ea: dual core 1.5 GHz. Aşteptări mai mari avem de la celălalt model, BlackBerry Z10, cu control tactil integral şi ecran de 4.2 inch.
BlackBerry Q10BlackBerry Q10
 

Samsung Galaxy S IV

După succesul reportat de toţi ceilalţi precedenţi din serie, Samsung va avea o misiune dificilă care urmăreşte să satisfacă doleanţele celor mai exigenţi fani. Aceştia vor un smartphone de top care să surclaseze prin dotări şi performanţe principalul competitor – Apple iPhone. În acelaşi timp, vor un smartphone care să nu mai lase loc de comentarii răutăcioase pe partea de design, Galaxy S III primid ceva critici la acest capitol. Momentan, misterul planează asupra viitorul Galaxy şi nu putem decât să intuim că sud-coreenii vor da tot ce au mai bun pentru a-şi consolida poziţia de lider de piaţă.
 

Samsung Galaxy S II Plus

Cu Galaxy S II Plus, Samsung încearcă să obţină un scor de vânzări cât mai mare, oferind un produs  accesibil cu dotări decente (procesor dual core 1.2 Ghz, cameră de 8 MP cu înregistrare Full HD, ecran de 4.3 inch şi 800 x 480 pixeli rezoluţie, HSDPA, Wi-Fi, GPS). Acest smartphone va lupta pe segmentul de mijloc (mainstream) fără să aducă aşadar ceva special şi se va baza mai mult pe popularitatea brand-ului. Costul redus va fi desigur celălalt factor de decizie pentru potenţialii clienţi.
Samsung Galaxy S II PlusSamsung Galaxy S II Plus

HTC Desire U

HTC ne-a obişnuit în ultima vreme cu smartphone-uri impozante, dar nu a uitat nici de clienţii care vor un telefon foarte practic, iar în acest sens a aruncat în luptă modelul Desire U, cu funcţionalitate Dual SIM, dual stand-by.
Restul specificaţiilor includ procesor single core la 1 Ghz, cameră de 5 MP cu filmare WVGA, ecran de 4 inch cu 800 x 480 pixeli rezoluţie, HSDPA, Wi-Fi şi, opţional, NFC. Legat de NFC, să spunem că, foarte probabil, vor exista două versiuni de Desire U care vor fi lansate pe pieţe diferite: o versiune cu NFC, cealaltă fără.
HTC Desire UHTC Desire U

Huawei Ascend D2

Huawei este un brand cunoscut mai mult pentru modem-uri 3G în România (asta pentru că nu prea sunt importate alte produse de-ale lor în ţara noastră), dar la nivel global se remarcă şi prin smartphone-urile cu hardware de top. Este şi cazul modelului Ascend D2, care vine în întâmpinarea noastră cu o configuraţie quad core proprietară (chipsetul Huawei K3V2), 2 GB RAM, ecran de 5 inch Full HD şi cameră de 13 MP cu video Full HD 1080p. Construcţia etanşă (rezistenţă la pătrunderea apei şi a prafului) poate contribui şi ea la succesul acestui smartphone redutabil.
Huawei Ascend D2Huawei Ascend D2
 

ZTE Grand S

Este probabil cel mai interesant dispozitiv (palpabil) lansat anul acesta. A fost prezent la Consumer Electronics Show, unde a impresionat prin corpul suplu de 6,9 mm şi dotările de excepţie: ecran de 5 inch Full HD, procesor quad core la 1.7 GHz, cameră de 13 MP cu video Full HD şi conectivitate 4G. Din punct de vedere al specificaţiilor, poate fi comparat cu Sony Xperia Z. Care dintre ele va prinde însă mai bine la public? Rămâne de văzut.
ZTE Grand SZTE Grand S

Lenovo K900

Lenovo încearcă din răsputeri să treacă de bariera grea care o ţine departe de topul producătorilor, însa acest lucru nu este deloc uşor. A apărut relativ târziu pe piaţa smartphone-urilor, iar modelele lansate până în prezent au fost trecute cu vederea de publicul larg. Poate de această dată, cu Lenovo K900, vor reuşi să impresioneze. Potenţial există. Vorbim despre un smartphone construit pe o platformă Intel cu procesor Atom Z2580, acompaniat de 2 GB de RAM şi un GPU PowerVR SGX544, iar la periferie de o cameră de 13 MP Full HD, toate acestea într-un corp de doar 6,9 mm grosime. Ecranul de 5.5 inch şi 1920 x 1080 pixeli este şi el promiţător. Per ansamblu, Lenovo K900 merită toată atenţia noastră.
Lenovo K900Lenovo K900
 

Apple iPhone (generaţia a VII-a)

Nu puteam încheia acest articol fără să pomenim de viitorul telefon Apple. Concret, vorbim despre a VII-a generaţie, o cifră care va fi decisivă în evoluţia companiei din Cupertino pe piaţa smartphone-urilor. Trebuie să spunem că Apple vinde în continuare bine pe segmentul mobil, însă are dificultăţi din ce în ce mai mari în faţa concurenţei. Samsung câştigă teren încet şi sigur, iar noile dispozitive cu Windows Phone ciupesc şi ele (chiar dacă foarte puţin deocamdată) din mărul odinioară de neatins.
Ca de obicei, telefonul Apple este greu de ghicit, mai ales acum când se aşteaptă o inovaţie cu undă de şoc, inovaţie care, să recunoaştem, a cam lipsit la ultimul model (iPhone 5).
Acestea sunt aşadar telefoanele pe care le aşteptăm în 2013. Vom avea parte şi de surprize. Cum spuneam, la Mobile World Congress vor fi lansate dispozitive despre care nu ştim nimic. Vom păşi cu mare interes şi emoţie la standul Nokia care a adus telefoane din belşug la ediţia precedentă a târgului din Barcelona, dar şi la Samsung, HTC, Sony, LG, Motorola şi, de ce nu, chiar şi la producătorii mai puţin titraţi.

marți, 5 februarie 2013

”Cel mai mare scandal al tuturor timpurilor”: 680 de blaturi, 425 de acuzaţi, 50 deja condamnaţi, 30 de ţări ”virusate”

În Turcia şi în Germania s-au descoperit cele mai multe blaturi.

Rob Wainwright, directorul Europol, a prezentat ieri, la Haga, rezultatele investigaţiilor demarate începînd din august 2011, cu privire la meciurile trucate din fotbalul mondial.
Campionate naţionale, competiţii europene intercluburi, preliminarii de CM şi CE. Nimic n-a scăpat "tentaculelor" mafiei pariurilor. În conferinţa de presă organizată ieri, la Haga, directorul Europol, Rob Wainwright, n-a putut dezvălui indentitatea meciurilor trucate "din cauza procedurilor judiciare în derulare". Dar numai cifrele rezultate din investigaţiile efectuate de 18 luni încoace sînt de ajuns ca să-ţi ridice părul de pe cap:
- 680 de blaturi (380 în Europa, 300 în Africa, Asia, America Centrală şi de Sud)
- 30 de ţări "virusate" de mafioţi. Pînă în acest moment, România n-a fost nominalizată.
- 425 de suspecţi indentificaţi: arbitri, conducători de cluburi, foşti sau actuali jucători
- 50 de condamnări deja dictate, 80 de mandate de căutare eliberate de instanţe
Wainwright consideră că "ne confruntăm cu cel mai mare scandal al tuturor timpurilor în fotbal. E o zi tristă pentru sportul rege". Şi nici măcar nu se termină aici. Potrivit directorului Europol, ar fi vorba doar despre "vîrful Icebergului"!
Dirijaţi din Singapore
Cele aproape 700 de blaturi identificate sînt "opera" unui sindicat al pariurilor cu sediul în Singapore. Potrivit Europol, acesta colabora în Europa cu diverse reţele criminale. Numeroase, extrem de bine organizate şi prezente în 15 ţări. Iar banii circulau prin intermediul unor "curieri".
Paradisul Germania
Una dintre ţările în care s-au descoperit multe meciuri trucate e Germania. În special în diviziile inferioare. Au fost deja arestate şi condamnate 14 persoane, care au primit, în total, 39 de ani de închisoare. Conform Europol, sentinţe s-au mai pronunţat şi în Finlanda, Ungaria, Slovenia şi Austria.
"Dublă" Mutu într-un blat?!
Deşi tot timpul în lumina reflectoarelor, Liga n-a scăpat neatinsă de flagelul blaturilor. Europol a identificat două meciuri, dintre care unul disputat în Anglia, "cu trei-patru ani în urmă", cum a precizat Wainwright. Celălalt ar putea fi Debrecen - Fiorentina (3-4), jucat pe 20 octombrie 2009, şi în care Adi Mutu a reuşit o "dublă" pentru italieni. Sau Dinamo Zagreb - Lyon 1-7, disputat în decembrie 2011. Ambele întîlniri au trezit mari suspiciuni la vremea respectivă.
19 meciuri din cupele europene au fost trucate: 4 în Ligă (două în calificări) şi 15 în Europa League (14 în calificări)
16 milioane de euro a cîştigat mafia pariurilor numai din meciuri disputate în Germania, realizînd un profit de 8 milioane de euro
100.000 de euro de meci era suma maximă utilizată de mafioţi pentru a mitui arbitri, jucători şi conducători de cluburi
140.143 euro e cea mai mare sumă achitată unei persoane. Plata s-a efectuat în Austria
2 meciuri din preliminariile CM şi unul din preliminariile CE se numără printre "blaturile" descoperite de Europol
"Ne confruntăm cu cel mai mare scandal al tuturor timpurilor în fotbal. E o zi tristă pentru sportul rege" (Rob Wainwright, director Europol)
"Pagubele pe care le produc aceste reţele criminale sînt imense. Dincolo de banii pe care-i pierd casele de pariuri sau cluburile e în joc încrederea şi sprijinul suporterilor" (Friedhelm Althans, Investigator-şef Germania)
"Dacă mîine vom merge să vedem un meci al cărui rezultat se ştie deja, fotbalul e mort" (Michel Platini, preşedinte UEFA)
Top blaturi
1. Turcia: 79 meciuri
2. Germania: 70 meciuri
3. Elveţia: 41 meciuri

UPDATE Parlamentarii dezbat bugetul în şedinţă comună. Victor Ponta: „Indexarea pensiilor cu 4% este cuprinsă în acest buget”

Parlamentul României Foto Adevărul

Senatorii şi deputaţii s-au reunit la această oră în şedinţă comună, pentru a dezbate şi adopta Proiectul Legii bugetului de stat şi Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

dresat premierului Victor Ponta cu un citat din Petre Ţuţea: "Dacă până la 40 de ani nu esti de stânga înseamnă că nu ai inimă. Dacă şi după 40 de ani rămâi de stânga înseamnă că nu ai minte". Voichiţoiu i-a mai transmis premierului că PPDD nu poate vota un buget în condiţiile în care nu a fost acceptat niciun amandament al parlamentarilor PPDD.  UPDATE Liderul PDL Vasile Blaga acuză Guvernul că a conceput un buget care nu prevede creşterea locurilor de muncă şi creştere economică. "România are nevoie de o creştere economică sănătoasă. Pentru Guvernul USL crearea locurilor de muncă nu este o prioritate. Multe din proiecte vor intra în faliment din cauza introducerii  impozitului de 3% pe venituri. Nu am auzit în aceste 10 luni de guvernare nimic despre crearea de locuri de muncă şi atargerea de investiţii. 80% din investiţii s-ar face din fonduri europene. Dar cum se face cu proiecte blogate şi 0% investiţii?", a precizat Blaga. 
-Avem un guvern incompetent condus de dl. Ponta.
UPDATE Premierul Victor Ponta prezintă ideile principale ale proiectului de buget.
 
„Am intenţionat şi ne dorim să reuşim să facem câteva schimbări fundamentale în privinţa prezentării Bugetului. Schimbările sunt de fond şi de forma, la fel de importante.”
„În primul rand, am ţinut să prezentăm situaţia reală din punct de vedere bugetar a României, a banului public, a principalelor datorii pe care statul le are de plătit. Este un exerciţiu de comunicare pe care fiecare Guvern trebuie să-l facă.”
„În al doilea rând, am propus o prezentare a proiectului către toate grupurile parlamentare. Orice majoritate are datoria să trateze cu respect Opoziţia. Este un mod de lucru care îmi doresc să rămână ca o regulă între Putere şi Opoziţie.”
„În actualul buget, câteva dintre lucrurile fundamentale pe care USL le-a susţinut încă din Opoziţie, se regăsesc în acest text: o stabilitate fiscala-cota unică de 16%. Fiind social-democrat, cred în impozitarea diferenţiată, însă promisiunea făcută de a păstra cota unică se regăsesc în acest buget. Am promis revenirea salariilor în zona bugetară la ceea ce în 2010 a fost tăiat. În actualul proiect aceste sume sunt prevăzute şi am să vă rog să le votaţi. La fel, indexarea pensiilor, a fost o promisiune neonorată în 2011 şi 2012. Veţi regăsi în buget o sumă superioară alocată investiţiilor, dar cu o altă filosofie: cu finanţări nu neaparăt de la Buget, ci orientarea către investiţii finanţate din bani europeni şi fonduri nerambursabile.”
„Vom plăti datoriile Statului, bani angajaţi şi cheltuiţi în 2009-2011. Proiectul de buget este discutat, negociat şi agreat cu partenerii internaţionali. 2012 este primul an în care România s-a integrat într-un deficit de sub 3%, iar 2013 va consolida acest fapt. 2013 este anul în care putem să ne consolidăm statutul de ţară stabilă în care pieţele au încredere.”

„În principal, bugetul are trei constrângeri majore: prima constă în achitarea în anul 2013 a ratelor la creditele făcute în perioada 2009-2011 către FMI şi BM, rate care ajung la scadenţă în 2013 şi 2014, a doua mare constrângere constă în diminuarea deficitului bugetar de la 2,7 la 2,1 pentru acest an şi a treia mare constrângere, cea mai importantă, faptul că băncile comerciale şi-au redus la jumătate liniile de creditare pentru economia reală pentru 2013”, a declarat deputatul PNL Dan Radu Ruşanu, vineri seara, după aprobare bugetului în comisiile reunite buget-finanţe.
 Deşi şeful statului a solicitat Parlamentului reexmaninarea legii care îi protejează pe parlamentarii incompatibili, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat ieri că programul stabilit pentru dezbaterea în plen a proiectului de buget pe 2013 nu va suferi modificări.
 
„Bugetul merge în continuare. Noi suntem obligaţi să alocăm alte resurse financiare în acest moment, nu ştiu de unde o să găsească Traian Băsescu bani să cumpărăm 78 de maşini pentru parlamentari“, a adăugat Zgonea.
 
Practic, prin retrimiterea acestei legi în Parlament, se împiedică intrarea în vigoare a reducerilor cheltuielilor parlamentare, prevăzută în Statutul deputaţilor şi senatorilor.
 
„Bugetul se adoptă pe baza unor acte normative în vigoare, or, preşedintele, retrimiţând statutul parlamentarilor, practic nu a acceptat nici reducerea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi atunci avem o problemă serioasă“, a comentat premierul Victor Ponta. Această idee este susţinută şi de Valeriu Zgonea. El a spus că, în aceste condiţii, Camera Deputaţilor va fi obligată să aibă alte alocări bugetare.

P-asta n-ai fi crezut-o niciodata! Ruby s-a scos! Gigi Becali vrea sa o ia pe langa el si sa-i arate calea! Pe cea dreapta!

gigi si ruby
Zilele trecute, Ruby a postat pe un site de socializare coperta noului ei album, unde este conturat chipul lui Gigi Becali. Desi artista nu a primit acordul finantatorului Stelei, acesta nu se declara indignat si chiar s-a oferit sa o ajute pe bruneta.
Ruby a folosit o poza de-a lui Gigi Becali fara sa aiba acordul omului de afaceri, insa patronul din Ghencea nu a fost indignat ci chiar s-a amuzat cand a auzit.
Ruby l-a pus pe coperta celui mai recent album chiar pe Gigi Becali
Ruby l-a pus pe coperta celui mai recent album chiar pe Gigi Becali
Gigi sustine ca ar poza doar pentru albumele din randul genurilor muzicale pe care el le apreciaza, adica populara, simfonica si religioasa, insa nu are de gand sa o dea in judecata daca va indrazni sa scoata pe piata albumul cu fotografia lui.
Ruby este recunoscuta dupa stilul excentric si multitudinea de tatuaje pe care le are pe tot corpul
Ruby este recunoscuta dupa stilul excentric si multitudinea de tatuaje pe care le are pe tot corpul
Mai mult, latifundiarul declara ca este dispus sa o ajute pe Ruby sa renunte la modul ei de viata si sa isi schimbe imaginea de “fata rea”, insa doar daca asculta in totalitate de sfaturile lui.
Gigi s-a oferit sa o aduca pe Ruby pe calea cea buna, adica sa renunte la ideea de a se mai dezbraca pe scena
Gigi s-a oferit sa o aduca pe Ruby pe calea cea buna, adica sa renunte la ideea de a se mai dezbraca pe scena
“Eu nu mi-as da acordul sa apar pe coperta unui album decat daca este de muzica populara, simfonica sau religioasa, nu orice muzica. Pe fata asta nu o cunosc si nici nu ma supar ca s-a folosit de poza mea. Acum ce sa fac sa ma bat cu toate nebunele? Poate ma iubeste asa tare, daca a facut asta. Si daca tot are o parere atat de buna despre mine (n.r. Ruby l-a numit pe Gigi, rege), poate o iau pe langa mine si usor, usor, daca asculta de sfaturile mele, poate o ia pe drumul cel bun. (n.r. vizavi de faptul ca artista este plina de tatuaje si pozeaza mai mult dezbracata decat imbracata)”, a declarat in exclusivitate Gigi Becali pentru CANCAN.ro.
Omul de afaceri nu si-ar da acord sa apara pe coperta unui album, decat daca ar contine muzica populara, religioasa sau simfonica
Omul de afaceri nu si-ar da acord sa apara pe coperta unui album, decat daca ar contine muzica populara, religioasa sau simfonica